tiistai 12. marraskuuta 2013

Ilojen etsijä

Luin tässä juuri Eleanor H. Porterin kirjoittaman Pollyanna-kirjan. Kirja kertoo Pollyanna tytön kasvutarinan. Pollyannassa on erikoista se, että hänellä on eräs leikki; "ilojen etsiminen". Leikin tarkoituksena on keksiä kurjistakin asioista iloisia puolia. Pollyanna tartuttaa leikillään hyväntuulisuuden ja positiivisisen ajattelun ympärillään oleviin ihmisiin. Samoin myös lukijaan.

Minä ainakin inspiroiduin Pollyannan leikistä. Liian usein tulee keskityttyä asioiden huonoihin puoliin ja murehdittua niitä. Olen aika varma, että elämästä tulisi paljon valoisampaa, jos synkille asioille ei antaisi niin paljon huomiota. Tietenkään negatiivisia tunteita ja ikäviä asioita ei pidä kiistää ja sulkea kokonaan ajattelun ulkopuolelle, vaan vaikeissakin tilanteissa olisi hyvä pystyä löytämään erilaisia näkökulmia asialle.

Käsi ylös kuka on hyvä valittamaan! Joo, minäkin toisinaan. Monesti tulee valitettua ihan naurettavankin pienistä asioista. Ei tarvitse kuitekaan kovin pitkälle ajatella, että älyää sen olevan turhaakin turhempaa. Valittaminen ja märehtiminen vain paisuttavat kurjaa asiaa ja saavat kuulijatkin huonolle mielelle. Valittamisen sijaan olisi parempi miettiä voisiko asiaa korjata jotenkin, ja jos ei voi, niin silloin se vain pitää hyväksyä ja mikä vielä parempi, yrittää löytää asiasta valoisa puoli.

Itse ainakin aijon jatkossa kiinnittää enemmän huomiota asenteisiini. Seuraavan kerran kun jokin harmittaa, aijon yrittää tarkastella asiaa eri näkökulmasta ja löytää siitä jotain positiivista. Myönteisellä ajattelulla on varmasti suuret vaikutukset. Selväähän on, että myönteisellä ajattelulla ihminen tekee itse elämästään paremman ja onnellisemman, vaikka asiat eivät itsessään muuttuisi miksikään.


Lukekaa ihmeessä tämä kirja! Mukavaa ja positiivisten ajatusten täyteistä viikkoa kaikille lukijoille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti